2016: 366 de zile de bucurie, entuziasm și încredere – Rezumatul întâlnirii

Dacă nu ați fost alături de noi la întâlnirea Coaching Support Group București din luna ianuarie, am surprins pentru voi câteva idei pe care ni le-a împărtășit Oana Miruna Stângă despre cum putem avea 366 de zile de bucurie în 2016.

Primul lucru care merită remarcat la acest an este acela că are 366 de zile, nu doar 365, asta însemnând că avem o zi în plus în care să ne putem bucura de viață.

Invitata nostră ne-a destăinuit că, deși este ca structură o persoană optimistă, nu este tot timpul simplu să îți menții vibrația înaltă. Din punct de vedere spiritual, vibrația iubirii este 500, la 540 este vibrația bucuriei, iar 700 este vibrația păcii.

Una dintre întrebările pe care Oana și-a adresat-o de-a lungul timpului este următoarea:

“Cum poți să integrezi spiritualitatea în viața de zi de zi?”

Prin această întrebare invitata noastră a căutat să găsească acele modalități prin care să trăiască cât mai des într-o stare de bine interior, de pace și de bucurie.

Un răspuns la  întrebare i s-a revelat când a citit poezia lui Rumi, « The Kingdom of Joy » unde mesajul este următorul: explorează orice lucru cu bucurie și fără așteptări.

O altă cale prin care Oana a găsit răspunsuri la frământările interioare,a fost reprezentată de călătoriile în diversele colțuri ale lumii. În aceste incursiuni, a învățat despre bagajele pe care la cărăm cu  noi  în viață: avem impresia că  avem nevoie de multe lucruri, ne agățăm de partea materială, de amintiri, de emotiii și de diverse persoane,însă atunci când învățăm să ne desprindem descoperim cât de uimitoare este viața, clipă de clipă. O altă lecție a fost aceea legată de oamenii pe care îi întâlnim de-a lungul călătoriei noastre : « Uitați-vă bine la oamenii pe care îi întâlniți, pentru că sunt o oglindire a voastră. »

Un alt motiv pentru care călătoriile sunt importante este acela că, învățam cel mai mult atunci când ne întâlnim cu viața. Viața ne dă poveștile, iar lecțiile și mentorii vin din viața reală.

În opinia Oanei, tot ceea ce contează în zbucuimul nostru este creația, să facem lucrurile în felul propriu și să lăsăm ceva în urmă.

O cale de a ne împrieteni cu noi înșine și de a ne mări șansele la fericire este autocunoașterea. Procesul de autocunoaștere durează o viață și ne ajută să aflăm mai multe despre noi, și să ne simțim mai bine în propria piele.

Pentru a ne bucura de 366 de zile de fericire, invitata noastră ne-a recomandat următoarele :

–           mișcare zilnică;

–           panoul visurilor : setare de intenții atât de puternice și de frumoase încât să nu ne mai putem dezlipi de ele;

–           mâncare bună;

–           întâlniri cu persoane cu care ne face plăcere să fim;

–           timp cu noi înșine;

–           să evităm situațiile care ne deranjează;

Referitor la evitarea situațiilor care ne deranjează Oana ne-a adresat următoarea sugestie: dacă de exemplu jobul nu ne place, putem să redefinim lucrurile. În loc să ne tot gândim cât de tare ne displace jobul, am putea să ne gândim  că acolo suntem utili și acea activitate este sursa nostră de energie financiară.

 

Să ne revedem cu bine,

Elena Dobre.

Sergent at Arms CSG București

 

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.