Cum iti onorezi valorile personale?

Articol scris de Anca Tomoroga – IT Manager, CSG Bucuresti

www.blogdehr.ro

Ati avut vreodata sentimentul ca este ceva „in neregula” cu voi? 🙂 Ca principiile dupa care va construiti viata sunt diferite de ale celor din jur (mai mult sau mai putin apropiati)? Sau… vi s-a spus ca trebuie sa mai uiti de valori si de principii care sa reusesti in X lucru?… cu scurta completare „asta nu inseamna ca nu le mai ai, ci doar ca alegi sa nu le aplici in acel moment”. 🙂 Sau ca trebuie sa va bazeti pe lucruri concrete, care izvorasc din ratiune 100% – asta inseamna sa lucrezi pe constient, care este limitat.

Mie mi s-a intamplat. 🙂

Tocmai de aceea, la intalnirea Coaching Support Group de luna aceasta am mers cu un obiectiv foarte bine definit – raspunsul la intrebarea „Cum ramai loial tie si sistemului tau de valori atunci cand contextul…te provoaca?” Stai in context si pe ce miza? Sau cauti alt context potrivit tie?

 Am aflat de la Cristina Mihai, invitata intalnirii, ca acest proces decizional trebuie sa treaca prin 4 intrebari simple. 🙂

1. Trebuie? (sa fac acest lucru care nu prea imi place)

2. Pot?

3. Vreau?

…..

4. MERITA?

Mi-am dat seama ca as fi scutit ceva timp, nervi si energie daca as fi stiut acum ceva vreme sa imi raspund la aceste intrebari. 🙂 Fara ele, am mers pe calea ce lunga si mai anevoioasa.

Este bine ca din cand in cand (aici aceasta frecventa depinde de fiecare) sa facem o testare periodica a valorilor. Uneori ele se schimba sau se transforma fara ca noi se ne dam seama… iar acesta este un lucru bun! Evoluam!

Cel mai important este sa fim congruenti cu valorile cu care mergem de mana prin viata, iar acestea se valideaza prin emotii. Exact ca intr-o relatie. 🙂

Vrei sa mergi tinta spre valorile altei persoane? Intreab-o doar atat: „De ce este important pentru tine sa….?”

Tu cat de loial esti sistemului tau de valori?

Sursa foto.

***

Daca ti-a placut acest articol te invitam sa ne dai un Like la pagina de Facebook Coaching in Bucuresti. Multumim!

Citeste si:

Monica Chiper – Care-i treaba cu Pacala?

Alina Buzatu – Valori personale sau busola cu care treci prin viata

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *