Cum vinzi in mod autentic?

Un articol de IrinaToma

Invitatul primului eveniment Coaching Support Group al anului 2012 a fost Dragos Nicolaescu, iar provocarea lansata acestuia a fost  Cum castigi clienti cand vanzarile te sperie?”. 
Fie ca lucram sau nu in domeniul vanzarilor, fie ca este un domeniu in care avem sau nu abilitati, vanzarile reprezinta un aspect care nu trebuie neglijat. Chiar daca nu vindem un produs in sine, ne vindem pe noi ca brand personal. Ne straduim sa concepem si sa promovam o imagine cat mai buna si de impact pentru a ne face cunoscuti sau pentru a castiga recunoasterea pe care o meritam. Autenticitatea si Pasiunea sunt doua concepte care nu ar trebui sa ne fie straine, ba mai mult, este recomandat ca acestea sa stea la baza modului nostru de a fi, de a interactiona si de a actiona. 
Pasiunea este o „tehnica” de vanzare subestimata si prea putin folosita. Deasemenea, reprezinta ceva ce nu se poate invata sau cuantifica. Reprezinta un atu personal, care impreuna cu un fel de a fi autentic poate transforma radical modelele de vanzare clasice. 
 
La intrebarea „Ce vinzi mai intai: produsul sau pe tine?” , Dragos a raspuns : „In primul rand te vinzi pe tine si apoi produsul. Daca nu te faci placut, clientul nici nu va fi interesat de produs.” Aici intra in discutie increderea in propria persoana si calitatea relatiei pe care reusesti sa o stabilesti cu clientul. Daca imaginea personala este buna (aspect, pregatire, discurs), daca impresia pe care o creezi este deasemenea buna si daca prin „metoda personala” (autenticitate, pasiune) ai castigat increderea clientului, vanzarea este in proportie de peste 50% realizata. Daca la asta adaugi si un produs bun, in care crezi, iar „ambalajul” acestuia (imaginea ta si a produsului -promovate corespunzator) este unul atragator, finalizarea vanzarii este mai aproape decat credeai.
 
Am simtit de multe ori presiunea regulilor si modelelor prafuite de vanzari; am simtit cum ma sufoc la auzul „noilor” indemnuri si tehnici „infailibile” de vanzari; tehnici menite sa te transforme peste noapte in „atotputernicul” om de vanzari agresiv si impersonal. Cuvintele lui Dragos au fost ca o gura de aer proaspat si ne-au provocat sa dezvoltam propriile tehnici de vanzare, in mod creativ si autentic.

In loc de concluzie, va reamintescindemnurile serii: Be authentic! Be enthusiastic! Be passionate! Trust yourself! 
 
For every sale you miss because you’re too enthusiastic, you will miss a hundred because you’re not enthusiastic enough.” Zig Ziglar
Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.