Experienta de la Coaching Support Group Bucuresti

Articol scris de Anca Vartolomei, participant CSG Bucuresti

Mi-am dorit mult sa particip la aceasta intalnire in initierea coaching-ului si am avut parte de ea incat am castigat o carte si o sedinta de coaching gratis de care m-am bucurat din plin! Coaching Suport Grup a fost pentru mine o experienta generatoare de alte experiente de invatare care m-au scos din zona de confort si am integrat-o in procesul meu de dezvoltare personala prin oamenii resursa pe care i-am intalnit.

Este constructiv sa traiesti succesul in fiecare zi prin orice actiune, iar rezultatul final sa fie o  recunoastere din partea celorlalti a muncii depuse pas cu pas:). Pentru mine ziua aceasta a fost succesul din fiecare zi pe care-l adaug obiectivului final care se va dezvaluie de la sine. Poate fi o joaca constienta si placuta in calatoria fiecaruia.

Nu e prea devreme sau prea tarziu sa afli informatii si sa creezi oportunitati si sa te responsabilizezi pentru asta. In felul acesta mi-am produs schimbarea in pasi mici in joaca sau altfel spus m-am pus intr-o situatie noua care mi-a confirmat ca sunt capabila sa o gestionez. Aici este recomandata actiunea dozata pentru ca face bine la inima.

In exercitiul de grup am observat ca pot sa primesc si sa ofer natural cat am nevoie, si o ancora foarte buna sa-ti dai seama de acest schimb este sa fii prezent si constient de spatiul si oamenii cu care esti.

Am luat cu mine in tolba si cateva intrebari care testeaza momentul prezent:

1.Care e situatia prezenta?

2.Cine esti acum? Cum te raportezi la situatie?

3.Poti sa stai cateva minute cu aceasta stare?

4.Dintr-o perspectiva noua cum ai actiona?

5.Ce te motiveaza sa actionezi?

6. Cum iti dai seama ca ai facut pasi in directia obiectivului? Aici ne pot ajuta mecanismele interne – starea din acel moment si cele externe de verificare cum este feedback-ul. Se pot utiliza si ancorele motivationale: de exemplu ce faci cand esti blocat intr-o anumita situatie?

In concluzie aceasta intalnire o integrez printr-o experienta de invatare care va genera noi situatii prin oamenii pe care-i cunostem in acel moment. E ca un cerc luminos care se intretine singur la un moment dat.

Foto: Intalnire CSG Bucuresti, octombrie 2013

Daca ti-a placut acest articol, te invitam sa ne dai un Like pe pagina de Facebook Coaching in Bucuresti. Multumim!

Citeste si:

Vreau schimbare, dar sa fiu si sa actionez la fel – Elena Dobre

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.