Impresii de la întâlnirea cu Magda Niculescu

Un articol scris de Monica Chiper.

Mi-a plăcut enorm întâlnirea de joi cu Magda Niculescu. Pe mine personal m-a umplut de energie și de entuziasm. Este o persoană extrem de tonică, de pasionată și de plină de viață. Mi-a reamintit cât de frumoși sunt oamenii care au reușit să-și găsească drumul, să descopere care este misiunea lor aici și acum.

Am învățat de la ea că nu poți să fii foarte bun în ceea ce faci, dacă nu îți place ce faci. E pe cât de simplu, pe atât de logic. Îi admir din suflet pe acei oameni care se trezesc dimineața cu zâmbetul pe față și așteaptă cu nerăbdare să vadă ce provocări le oferă noua zi. Pentru ei fiecare zi este proaspătă, plină de experiențe fascinante și de bucurie sinceră.

Am mai învățat că un om pasionat de ceea ce face este un om care nu se oprește niciodată din învățat. Absoarbe informațiile cu curiozitatea nestăvilită a unui copil și transformă fiecare experiență, bună sau rea, într-un izvor neprețuit de cunoaștere.
Am învățat de la Magda cât de important este să fii autentic, să fii tu însuți, cu calitățile și defectele tale, să ți le asumi și să nu-ți fie teamă să le arăți. Să nu ne mai ascundem în spatele unor măști, doar pentru că așa se cuvine sau așa am fost educați.

Și mai ales, mi-a plăcut foarte, foarte mult ceea ce Magda a spus spre finalul întâlnirii: „Nu poți să dai ce nu ai” și „Nu poți să-l duci pe om unde nu ai fost tu”. Sunt două principii prețioase care ar trebuie respectate cu sfințenie. Pentru că e greu, deși nu imposibil, să vorbești în cunoștință de cauză despre lucruri pe care nu le-ai trăit și să încerci să înțelegi sentimentele și emoțiile pe care nu le-ai simțit tu însuți.

Ca să-i poți ajuta pe ceilalți să fie mai buni, trebuie ca în primul rând tu însuți să fii mai bun.

Citeste si alte articole scrise pe aceasta tema:
Cum sa fii un coach/om de succes, un articol scris de Oana Mihailescu
Despre coaching si adevar, un articol scris de Lorena Cioroianu
9 principii pentru a fi un coach de succes, un articol scris de Alina Buzatu

 

Pentru a deveni membru in comunitatea Coaching in Bucuresti, cere-ne acceptul aici si vom fi bucurosi sa ti-l acordam!

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia sa ne dai un like la pagina noastra de Facebook – click aici.

Ne revedem pe 6 decembrie!

Sursa foto.

Share
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *