Puterea minții pentru wellbeing personal | Rezumatul întâlnirii

Când o întâlnești pe Simona Nicolaescu îți dai seama instant că reprezintă exact ceea ce susține prin programele sale de well-being personal: liniște și echilibru. Și a reușit să ne învăluie și pe noi în această stare ce ne-a cuprins precum o ceață hipnotică.

Simona s-a format in coaching cu Alain Cardon, de la care a învățat că atunci când vrea ceva trebuie să își seteze exact unde vrea să fie, după care vede care sunt soluțiile spre a ajunge acolo unde își dorește.

Antreprenor fiind, la un moment dat și-a dat seama că era propriul ei sclav, lucru ce a făcut-o să pună în aplicare diverse proiecte ce vizează viața echilibrată a angajaților și nu numai.

Amânăm lucruri pentru că ne este comod, spune Simona, chiar dacă ele sunt foarte importante pentru noi.

Fotografia postată de Coaching in Bucuresti.Mintea noastră este cel mai puternic instrument pe care îl avem la îndemânăm dar în același timp este și cea care în anumite momente ale vieții nu ne lasă să înaintăm. Mintea trebuie educată.

În orice context am fi, important este pe ce punem noi atenția, oricare ar fi contextul. Dacă eu aleg să îmi mențin atenția pe ceva anume, acel ceva anume este cel care îmi orientează acțiunile în acel context.

Același lucru se întâmplă și în coaching atunci când întrebăm ce ai învățat din acest context, din această situație, ce îți este de folos pe mai departe.

Dintre toate metodele folosite pentru a-și educa mintea, Simona spune că cel mai mult a ajutat-o coachingul. Concentrarea pe resurse și pe cum poți folosi experiența deja avută pentru a-ți crea experiențele dorite au ajuta-o cel mai mult să își formeze un mindset pentru succes și echilibru.

În silent retreat-ul în care a fost timp de 9 zile, Simona a experimentat pe propria piele cum mintea ne ține agățați în tot felul de evenimente trăite sau închipuite și nu ne lasă să ne dăm seama de ce este în spatele acestor gânduri.

Faptul că lăsăm mintea să zboare în toate direcțiile ne distrage atenția de la noi înșine.

Mintea și scenariile ei este cea care ne ține ocupați 12 ore pe zi. Nu șeful, nu colegii, nu sarcinile de rezolvat. De multe ori alegem sarcinile cele mai dificile pentru a demonstra celorlalți cât de buni suntem și ce perfect putem face noi lucrurile. E mai bine să fim corecți cu noi înșine și să nu ne pedepsim cu sarcini dificile care să ne îndepărteze complet de noi înșine.

Fotografia postată de Coaching in Bucuresti.Gândurile noastre sunt semințele întâmplărilor noastre de mâine.

Dacă ne propunem să atingem anumite obiective este important să vedem dacă gândurile noastre de zi cu zi ne duc înspre ce ne dorim sau ne îndepărtează.

Cu siguranță am plecat de la întâlnirea cu Simona deciși să supervizăm mai cu atenție ce se întâmplă în acest univers al minții, pe cât de explorat, pe atât de enigmatic.

Îți mulțumim Simona pentru reconectarea la noi înșine, fie și pentru scurt timp și te așteptăm cu drag și la alte evenimente marca Coaching Support Group București! J

Autor: Oana CEHAN

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.