Andrei Rosu, invitat CSG septembrie 2013

La intalnirea Coaching Support Group din 12 septembrie, Andrei Rosu ne vorbeste despre limite, despre obiective si despre cum sa construim eficient obiceiuri pentru a depasi limitele si a ne atinge obiectivele.

Un discurs pe care il asteptam cu mare interes, si din care cu siguranta vom surprinde moduri simple de implinire a celor mai indraznete visuri ale noastre.

******

Cine este Andrei Rosu?  

37 ani / casatorit / 2 copii / manager de proiecte / atlet de anduranta – ultra maraton si ultra triatlon / sustinator de proiecte sociale / percutionist amator / vorbitor public / blogger inspirational / detinator de recorduri nationale si mondiale / membru al cluburilor internationale de maraton “7 Continente” si “Grand Slam” / organizator de evenimente sportive.

RECORDURI SI PREMIERE:  

Record mondial, omologat atat de Cartea Recordurilor cat si de Academia Recordurilor Mondiale, pentru Timpul cel mai rapid de alergare a 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Premiera mondiala: Andrei Rosu este primul om din lume care a cantat la tobe la Polul

Nord.

Record National la alergarea pe sosea, atat pe durata a 24 de ore, cat si pe distanta a 100 de mile (161 km), stabilite pe parcursul unei alergari non-stop in scop caritabil desfasurate intre Brasov si Bucuresti in noiembrie 2011.

Premiere nationale: > Primul roman participant la Maratonul Polului Nord si la Maratonul din Antarctica. > Primul roman membru al cluburilor “7 Continente” si “Grand Slam”. > Primul roman care a terminat o competitie Double Iron (7.6 km inot, 360 km bicicleta, 84 km alergare, in maxim 36 de ore). > Primul roman calificat la finala campionatului mondial de Triplu Ironman (11.4 km inot, 540 de km bicicleta, 126 km  alergare, in maxim 48 de ore) din noiembrie 2013. > Primul roman aflat in circuitul mondial de ultra triatlon. > Prima traversare integrala in inot, fara oprire, a lacului Snagov (14.5 km). > Castigator al Tower Center Up Run 2013 – primul concurs din Romania de alergare pe scari.

Povestea din spatele recordurilor. Fost membru al formatiei de muzica pop din anii ’90 „Gaz pe Foc”, Andrei Rosu lucreaza, din 2002, intr-o companie multinationala, in prezent ca Management & Strategy Consultant – cu nominalizari si premii pentru proiecte profesionale la Gala Societatii Civile sau Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane.

In ianuarie 2010, Andrei Rosu a decis sa faca o serie de schimbari in viata sa si sa devina un model pentru baietelul sau, atunci in varsta de un an, si sa alerge primul sau maraton. Fara a avea istoric ca sportiv, a reusit sa termine cu succes Maratonul Polului Nord (aprilie 2010), in ciuda conditiilor meteo extreme (-40 de grade). El a devenit primul roman care termina un astfel de maraton si, totodata, cel mai tanar roman care a atins pana in prezent Polul Nord geografic.

Dupa aceasta performanta, Andrei Rosu a alergat 7 maratoane pe 7 continente, in mai putin de un an (iulie 2010 – iunie 2011), devenind al 50-lea om de pe planeta care intra in clubul “Grand Slam”, al alergatorilor care au terminat un maraton atat la Polul Nord cat si pe cele 7 continente.

Pe parcursul cursei de 100 de kilometri din Antarctica (decembrie 2010), lui Andrei Rosu i-a venit ideea alergarii a 7 ultramaratoane pe cele 7 continente. Efortul sau, materializat in peste 10.000 de kilometri parcursi la antrenamente si in competitii oficiale, a fost recunoscut de catre Cartea Recordurilor si Academia Recordurilor Mondiale in martie 2012.

Incercarile sale indraznete au fost intrerupte deliberat in august 2011, pentru ca Andrei Rosu sa se poata implica in procesul de babysitting si schimbat scutecele celui de-al doilea copil al sau, Ema. Asta nu l-a impiedicat sa stabileasca recordul national la alergarea pe sosea, atat pentru 24 de ore cat si pentru 100 de mile (161 km), pe parcursul unei curse desfasurate in scop caritabil intre Brasov si Bucuresti (noiembrie 2011).

Andrei Rosu este donator benevol de sange si un fundraiser extrem de activ, sprijinind numeroase proiecte sociale si fundatii (ViitorPlus, Hospice Casa Sperantei, Mia’s Children, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si Salveaza Vieti).

Jumatate din veniturile sale provenite din activitatea de vorbitor public sunt directionate catre cauze sociale. Temele preferate abordate in discursurile sale publice sunt:  > Stabilirea si atingerea obiectivelor;  > Managementul timpului, al proiectelor si al schimbarii;    > Productivitatea; > Adoptarea deciziilor; > Cultura organizationala, branding-ul intern si cel personal; > Vanzarile si fundraising-ul; > Performanta in orice domeniu.

Andrei Rosu este implicat si in numeroase programe si proiecte educationale, si participa frecvent – pro bono – la evenimente organizate in scoli, licee si universitati.

Blogul sau (www.andreirosu.me) a atins de curand cifra impresionanta de 300.000 de vizitatori , devenind cel mai citit blog al unui sportiv amator roman.

In octombrie 2010, povestea lui Andrei Rosu a facut o impresie excelenta asupra publicului prezent la TEDx Bucuresti si, in 2012, Andrei Rosu a devenit primul roman invitat sa sustina un nou discurs TED, participand la TEDx Reghin.

Continuandu-si pasiunea si implicarea sociala, Andrei Rosu a reusit sa organizeze prima si cea mai de succes  platforma de running & fundraising din Romania, www.transmaraton.org. Editia inaugurala, desfasurata in 2012, a avut cea mai ampla acoperire media a unui eveniment sportiv pentru amatori si a reusit sa stranga pentru cele doua proiecte sociale sustinute 124.000 RON. Evenimentul va continua si in 2013, prin organizarea – in premiera pentru Romania – a unui dublu maraton international pe Transfagarasan, alaturi de probele ‘clasice’ de semi-maraton si maraton.

Andrei Rosu a semnat de curand un contract pentru publicarea a doua carti despre experientele sale, urmand ca toate fondurile obtinute in urma vanzarii acestora sa fie directionate catre fundatia Hospice Casa Sperantei, pentru construirea primului spital din Romania dedicat exclusiv ingrijirii paleative a copiilor si adultilor.

Proiectele sale sportive includ si alte premiere nationale: in martie 2013 Andrei Rosu a terminat Double Iron Florida , un ultra triatlon desfasurat non-stop in limita a 36 de ore si care a inclus 7.6 km inot, 360 km bicicleta si 84 km alergare… in ciuda faptului ca Andrei Rosu incepuse lectiile de inot si de ciclism de abia cu un an inainte!

Urmatoarea provocare: Triple Iron World Championship , (Mexic), 20-23 noiembrie 2013. Acest ultra triatlon presupune 11.4 km inot, 540 km bicicleta si 126 km alergare, in maxim 48 de ore.

Intalnirea CSG are loc joi, 12 septembrie, de la ora 18.30 la Libraria Bastilia, Bucuresti.

Citeste aici mai multe despre eveniment.

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.