Cum experientele de invatare sunt in tot ceea ce esti si faci!

Articol scris de Alina Buzatu


Coordonez echipa din cadrul grupului de coaching Noble Manhattan Bucuresti de un an si jumatate. Nici mult si nici putin, insa suficient ca sa fi generat in mine pana acum un proces intens de invatare.

Grupul de coaching – un proiect de voluntariat, luat la inceputuri mai mult ca pe o provocare. Insa pe masura ce timpul a trecut, experienta de a coordona luna de luna un grup de voluntari (un manunchi de oameni extraordinari) si de a organiza evenimentul, mi-a adus cu mult mai mult de atat.

Am invatat in primul rand ca esti in tot ce faci. Ca nu exista scuze de genul „asta este un proiect de voluntariat”, „de aici castig bani, de aici nu”. Cand lucrurile nu functioneaza asa cum iti doresti, te doare la fel de tare, indiferent daca este un proiect de voluntariat sau nu. In orice faci, daca esti suficient de atent, ai sa observi lectiile si mesajele rezervate pentru acea experienta din viata ta.

Apoi, am invatat ca dincolo de un rol asumat, este nevoie de umanitate care se exprima cel mai usor prin gesturi mici, marunte. De exemplu, am vazut diferenta enorma pe care poate sa o faca sa intampini oamenii de „la revedere” si sa ii intrebi „Cum a fost pentru tine in aceasta seara si ce ti-a placut?”. Erau dati cand ma preocupau aspecte logistice si administrative, inerente la finalul unui eveniment. Am invatat in schimb sa las deoparte aceste activitati si sa fiu prezenta pana in ultimul moment.

Am invatat cat de mult poti schimba viata unui om printr-un simplu comentariu, cat de mult conteaza sa spui un „Bravo!” sau „Keep going!”. Sunt in echipa noastra oameni care si-au redescoperit pasiunea sau curajul de a scrie, fiind la inceput impinsi de la spate sa scrie un scurt articol. Cat de mult poate sa schimbe un „Bravo, sincere felicitari!” pozitioanarea unui om in fata celor carora doreste sa le comunice un mesaj, dar mai ales in fata lui!

Apoi, am invatat ca pentru a putea sa-mi asum in exterior (si pentru a putea comunica ulterior) ceea ce fac, dincolo de titulaturi si sabloane, trebuie sa interiorizez in mine, mai intai de toate, „de ce-ul”. Adica sa imi fie mie clar pentru cine, cui, ce fel, cum, in ce mod vreau sa contribui pentru ca participantii de la grupul de coaching sa traiasca o forma de experienta de invatare.

Si cand toate acestea se intampla, vin si oamenii, se multiplica membership-urile, vorba merge mai departe si primesti un multumesc sincer la final, pentru experienta pe care ai generat-o!

Toate acestea pentru ca procesul de crestere a inceput mai intai cu tine, pentru ca ti-ai facut curat in minte si in suflet.
Lucrurile se aseaza frumos si in experior, atunci cand stii ce vrei in interior!

Asa cum s-a asezat prezentarea Danielei in mintile si sufletele celor prezenti la grup, luna aceasta. Asa cum, o singura idee buna poate sa iti schimbe total paradigma asupra vietii, asa cum un exemplu personal de viata iti poate arata ca se poate sa traiesti oricand o experienta noua, indiferent de varsta. Asa cum, ne-a aratat Daniela cand ne-a impartasit tuturor noua ei pasiune pentru cantatul la tobe.

Stai pe aproape, in curand vom posta inregistrarea video cu Daniela si pe pagina Videos si hai sa traim frumos si sa nu uitam, ca inainte de toate sa fim oameni! 🙂

Un an cat mai bun sa ai!

Sursa poza aici.

Citeste si articolul scris de Monica Chiper. Click aici.
Citeste si articolul scris de Andreea Gabor. Click aici.
Citeste si articolul scris de Florentina Ciuperca. Click aici.
Citeste si articolul scris de Lorena Cioroianu. Click aici.

Share
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.