Experienta mea la CSG Bucuresti

Articol scris de Daniela Andreescu (invitat CSG decembrie)

Rezultatele pe care le obtii ca urmare a atingerii obiectivului pe care ti l-ai propus merita investitia de energie si creativitate doar daca pe parcurs iti amintesti sa traiesti fiecare moment cu intentie clara si intensitate calda.

Este o perspectiva pe care am revazut-o cu prilejul recentei intalniri Coaching Support Group la care am fost invitata. Am avut impresia ca fiecare dintre cei prezenti chiar erau “prezenti”. Nu doar ca profesionisti ai coachingului, studenti in formare sau exploratori curiosi, ci mai ales ca oameni cu mintea si inima deschise la propria experienta, dar si la ceilalti co-creatori ai contextului si momentului.

Acel grup, in care unii deja se cunosteau, altii veneau acolo pentru prima oara, unii erau deja avansati pe calea profesiei alese, altii priveau la primii pasi, imi parea ca ar fi putut chiar in acel moment sa functioneze ca o echipa coerenta si performanta. Cred ca in exercitarea profesiei de coach instrumentul principal este chiar persoana care face coaching, ca dincolo de dobandirea si integrarea unor tehnici specifice – desigur, esentiale pentru o practica etica si corecta – ceea ce face diferenta este gradul de deschidere si implicare autentica in a dezvolta abilitatea de a fi “om uman”.

Fiecare din cei prezenti la intalnire mi-a parut a avea acele calitati umane si “abilitati de viata” care favorizeaza excelenta, dincolo de ce se va intampla pe parcursul profesional si in conjuncturile exterioare de viata. Mi-am amintit cu placere de ideea “invata din trecut, planifica pentru viitor, concentreaza-te insa pe prezent” (Donald Trump): in fiecare moment, fie ca ne dam seama sau nu, prin gandurile si actiunile noastre, mai mult sau mai putin constiente, cream cauzele pentru efectele pe care le vom trai in viitor.

Cred ca la acea intalnire, fiecare a contribuit pozitiv, cu prietenie, inteligenta si caldura, atat pe directia dezvoltarii profesionale ca si coach, cat si in crearea unor cauze care sa favorizeze cresterea ‘umanului’ si umanitatii din noi. In fond, viata este simpla, cand nu o inchidem in paradigme. La fel si profesia, oricare ar fi aceea.

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.