Vision Board – Creează-ți propriul viitor | Rezumatul întâlnirii

Pe 19 aprilie am fost norocoșii câștigători ai unei întâlniri Coaching Support Group cu Adriana Radu. Și spun asta pentru că, atunci când ai oportunitatea de a primi recomandări valoroase de la oameni cu o bogată experiență profesională și de viață, tot ce poți spune este că ți-a surâs norocul.
Adriana ne-a vorbit la modul cel mai practic despre cum să ne creăm prezentul și viitorul folosind avantajele unui Vision Board.
Cu câțiva ani în urmă un manager al Adrianei a introdus-o în tehnica vizualizării. I-a explicat cum să procedeze înainte de a merge la o întâlnire pentru a avea cât mai mult succes, pornind de la modul în care se vedea îmbrăcată, cum se simțea acolo, ce discuta, ce postură avea. Ea a folosit cu succes tehnica vizualizării în toate activitățile pe care le-a desfășurat. La interviurile de angajare la care a participat a dat angajatorilor ei acea imagine, că aparține deja locului respectiv. A creat realitatea în jurul ei și a obținut ce a vrut. Succesele ei au făcut-o să își dorească să dea și mai departe, altor oameni, această metodă de atingere a obiectivelor.
Cu 2 ani în urmă a întâlnit instrumentul de lucru Vision Board, care i-a permis să se lege și mai bine, emoțional și concret, de ce își dorește. Acest instrument i-a furnizat în același timp energia de care avea nevoie atunci când lucrurile nu ieșeau așa cum se aștepta.
Ca urmare a experienței și lucrului continuu cu acest instrument, Adriana a creat un program, minunat intitulat Boundless Performance. În acest program, timp de 6 luni, Adriana lucrează cu clienții ei inclusiv cu Vision Board-ul, scopul final fiind acela de atingere a obiectivelor dorite. Prin Vision Board Adriana a căutat să crească probabilitatea ca lucrurile să se întâmple.
Însă haideți să vedem cum funcționează Vision Board-ul asupra noastră.
În primul rând are o componentă logică. Ne stabilim obiectivele și stabilim clar încotro mergem.
În al doilea rând, în momentul în care crezi cu adevărat în ceva, acel ceva va veni către tine. Cum spunea Paul Coehlo “Când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”
În al treilea rând, la începutul anilor 2000 s-a descoperit că, creierul nostru are o proprietate numită neuroplasticitate și poate fi programat. Creierul nu judecă. În momentul în care îi dai o afirmație, el va căuta să o îndeplinească, să găsească oportunități.
Sportivii de performanță, spre exemplu, fac un exercițiu de vizualizare înainte de a intra în competiție, cu ce simt de fiecare dată, cum intră pe teren, cum câștigă. Exercițiile de meditație ghidată sunt de asemenea recomandate pentru a imprima putere exercițiilor de vizualizare.
Tehnica realizată de Adriana Radu cuprinde printre alți pași de urmat, determinarea celor mai importante lucruri de realizat.
Pentru a ajunge la ce vrem să facem în anul în curs, este necesară o analiză a anului ce a trecut, respectiv:

  • Care sunt realizările mele în 2016, acele momente care mi-au declanșat o emoție pozitivă?
  • Care au fost barierele ce m-au împiedicat să obțin ce îmi doresc?

Pentru a crea ce ne dorim pentru noi în 2017 începem prin a ne răspunde la următoarele întrebări:

   • Ce anume mă inspiră în viață?
   • Ce îmi stârnește motivația și energia în fiecare zi?
   • Ce anume vreau să realizez?
   • Ce resurse îmi sunt necesare și până când?
   • Ce voi face diferit față de anul anterior?

După ce răspundem la toate aceste întrebări, pasul următor este să alegem 3 priorități asupra cărora să ne concentrăm. Pe o coală de hârtie punem imagini cu ceea ce ne dorim să se întâmple în viața noastră. Vision Board-ul se concentrează pe CE și nu pe CUM sau CÂND.
Rolul Vision Board-ului este de a-ți aduce aminte de ce anume vrei să faci, de ce anume te energizează și pentru ce faci ceea ce faci.
Două sunt principalele acțiuni ce susțin imaginile și dorințele puse de noi pe Vision Board: meditația ghidată și afirmațiile pozitive.
Adriana a scris si un e-book intitulat „2017 anul împlinirilor tale – Ghid pentru a-ți transforma visurile în realitate.”
Îți mulțumim Adriana pentru impulsul pe care ni l-ai dat de a ne face Vision Board-ul pentru acest an si te așteptăm cu mult drag și la alte ediții marca Coaching Support Group!

Share
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.